Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Griezelig lekker: deze Halloween-koekjes met glazuur

halloween1.jpg

Bijna zonde om op te eten, deze Halloween-koekjes. Maar gelukkig zijn ze óók heel erg lekker. Je steekt ze met Halloween-uitstekers uit eenvoudig koekjesdeeg en glazuurt ze na het bakken in de kleuren die je mooi vindt.

Dé perfecte snack om te serveren tijdens een griezelfilmavondje.

Ingrediënten (voor ± 25 stuks)

Voor het deeg

  • 125 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 75 g poedersuiker
  • 1 klein ei, op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille-extract
  • 225 bloem
  • snuf zout

Voor de icing

  • glazuur (bijvoorbeeld de kant-en-klare royal icing mix van Funcakes*)
  • zwarte, oranje en groene levensmiddelenkleurstof (bijvoorbeeld van Dr. Oetker)

Extra nodig

  • Halloween-koekuitstekers**
  • Wegwerpspuitzakken

Zo maak je de Halloween-koekjes

Bereidingstijd: ± 1 uur + ± 15 min. | oventijd + 30 min. | rusttijd + afkoelen

1. Mix voor het deeg de boter en de suiker rustig door elkaar tot een romige massa.
2. Voeg het ei en het vanille-extract toe en mix door tot het is opgenomen.
3. Zeef de bloem samen met het zout en voeg toe, mix tot het een samenhangend deeg wordt, mix niet te lang.
4. Verpak het deeg in plasticfolie, maak er een plak van en leg hem minimaal 30 min. in de koelkast.
5. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
6. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tussen twee stokjes van gelijke dikte.
7. Bestrooi de bovenkant licht met bloem en steek er vormpjes naar keuze uit.
8. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in het midden van de oven ± 15 min, of tot de randjes licht beginnen te kleuren.
9. Leg ze daarna op een rooster om volledig af te koelen.
10. Bereid voor de icing de mix volgens de aanwijzingen, verdeel het over vier bakjes en kleur drie daarvan naar wens.
11. Schep de icing in spuitzakken en versier de koekjes. Laat drogen. Belangrijke tip hierbij: wil je meerdere kleuren icing op één koekje aanbrengen, laat dan de eerste kleur goed drogen voor je de tweede aanbrengt.

*de icing-mixen van Funcakes zijn eenvoudig te bereiden met water, waarna je ze een kleur kunt geven.
**te koop bij taartdecoratiewinkels en online. Koek-it.nl heeft met ruim 500 verschillende uitstekers het grootste assortiment uitstekers van Nederland.

Heerlijke herfst-recepten

Nog meer bakken deze herfst? Ook deze recepten zijn om je vingers bij af te likken:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Fotografie | Renee Frinking
Styling | Nicole de Werk

Ook interessant