Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Guinness World Record voor berg chocolademousse

chocolate-mousse.jpg

Een winkelcentrum in Florida heeft een officieel Guinness World Record in de wacht weten te slepen.

Een deel van de chocolademousse.

Een winkelcentrum in Florida heeft een officieel Guinness World Record in de wacht weten te slepen. In Aventura Mall werd tijdens een chocoladefestival de allergrootste berg chocolademousse ter wereld gemaakt.

Op 6 oktober bereidde een aantal chef-koks samen met vrijwilligers in vijf uur tijd 225 kilo chocolademousse. Er werd 49 kilo chocolade, 30 kilo boter, 11 kilo eierdooier, 9 kilo suiker, 47 liter room en 19 liter melk in verwerkt. Met een enorme mixer werden alle ingrediënten door elkaar gehusseld. Een speciale koelvrachtwagen bracht het dessert op temperatuur.

Goed doel
Nadat de mousse was gewogen, kregen alle hongerige toeschouwers een bakje. De opbrengst gaat naar een goed doel dat kinderen met een afwijking aan hun gezicht ondersteunt. “Het is spannend om geschiedenis te schrijven, maar we zijn vooral blij dat deze organisatie er iets aan heeft”, aldus een woordvoerder van het winkelcentrum.

Recepten
Trek gekregen in chocolademousse? Lees dan hieronder drie recepten die eerder op Vrouwonline zijn verschenen. Bekijk ze hieronder.

1. Chocolademousse met amaretto
Lees hier het recept.

2. Gezonde chocolademousse van rauwe cacao
Lees hier het recept.

3. Chocolademousse met in cointreau gemarineerde aardbeien
Lees hier het recept.

Bron beeld: Miami Herald
Bron: BuzzO

Ook interessant