Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Grootmoeders recepten

grootmoeders-recepten.jpg

Van die heerlijke typische ouderwetse recepten.

Ben jij al die hypermoderne recepten zat en wil je weer eens iets anders eten dan sushi en pasta? Ga dan voor de ouderwetse kost en haal grootmoeders keukengeheimen terug in je keuken. Je kunt natuurlijk ook alleen kiezen voor een ouderwets nagerecht, zoals rijstebrij.

Hutspot

Ingrediënten
– 1 kilo aardappels
– 500 gr winterpeen
– 500 gr uien
– ¼ l vleesbouillon
– 1 el boter
– ½ kopje melk
– 200 gr witte bonen
– peper & zout
– nootmuskaat
– aardappelstamper

Bereidingswijze
Schil de aardappels en snijd deze in vieren. Haal de kroontjes van de winterpenen af en snijd de winterpenen in kleine stukjes (2 tot 3 cm). Voeg de aardappels en de penen in een grote pan samen en breng deze aan de kook -zonder deksel. Laat dit geheel 20 minuten koken.

Snijd ondertussen de ui in grove stukken en voeg dit bij de aardappels en penen. Zodra de aardappels gaar zijn, giet je het water goed af. Voeg nu de witte bonen toe in de pan, roer dit vervolgens goed door elkaar en stamp het geheel. Tot slot voeg je de boter en de melk toe – om het gerecht smeuïg te maken en breng je de hutspot op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Eet smakelijk!

Tip: neem een rookworst voor bij de hutspot.

Rijstebrij

Ingrediënten
– 150 gr paprijst
– 40 gr boter
– 1 vanillestokje
– 1 liter volle melk
– 4 eetlepels bruine suiker
– kaneelpoeder

Bereidingswijze
Snijd het vanillestokje open. Breng vervolgens in een pan de volle melk met het vanillestokje aan de kook. Voeg daarna de rijst toe in de pan en breng dit aan de kook. Laat de rijst ruim 50 minuten op laag vuur gaarkoken en blijf regelmatig roeren. Neem nu het vanillestokje uit de rijst en schraap de zwarte zaadjes eruit. Roer deze zaadjes door de rijstebrij. Schep de rijstebrij in schaaltjes en strooi de bruine suiker hierover. Leg tot slot een klontje boter op het geheel en voeg nog wat kaneelpoeder toe.

Introfoto: Yummyinmytummy.nl

Meer recepten:

Ook interessant