Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Groentespiesjes met mangochutney voor op de barbecue

groentespiesjes.jpg

Barbecue eens buiten de box en ga voor groente in plaats van vlees! Groente hoeft ook helemaal niet saai te zijn, zo lang je het maar goed bereid. We leggen graag uit hoe je deze groentespiesjes maakt.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

Voor 12 spiesjes

  • 1 bos EAT ME groene asperges, in grove stukken
  • 12 EAT ME mini aubergine, gehalveerd
  • 6 EAT ME mini courgette, gehalveerd
  • 12 EAT ME mini bloemkool, heel
  • peper en zout, naar smaak
  • zonnebloemolie, om in te smeren

Voor de mangochutney

  • 2 EAT ME eetrijpe mango, in blokjes
  • 1 EAT ME rode cayenne peper, fijn gesneden
  • 2 cm EAT ME gember, geschild en geraspt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 limoen, het sap
  • 2 el bruine basterd suiker
  • 4 kardemompeulen
  • 1 tl komijnzaad heel
  • 1 tl korianderzaad heel
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl zout

Benodigdheden: (houten) spiesjes

Bereidingswijze van de groentespiesjes

  1. Week de spiesjes even in water, zodat deze niet verbranden op de bbq. Snijd ondertussen de groenten.
  2. Rijg de groenten om en om aan de spiesjes zodat je een kleurrijke spies vormt en leg deze op een serveerschaal. Smeer de spiesjes in met een beetje zonnebloemolie en breng op smaak met peper en zout.
  3. Bak de spiesjes 5-8 minuten op de BBQ of in een grillpan met zonnebloemolie totdat ze een mooie kleur krijgen. Serveer met de mangochutney en garneer met verse koriander. Eet smakelijk!

Voor de mangochutney

  1. Maak ondertussen de mango chutney. Snijd de mango in blokjes. Rooster de kardemom, komijn en korianderzaad in een koekenpan zonder olie, totdat het begint te geuren. Stamp vervolgens de specerijen fijn met een vijzel en verwijder het jasje van de kardamom.
  2. Verwarm een steelpannetje met een scheut olie om middelhoog vuur. Bak hierin de knoflook en gember. Doe hier de bruine basterdsuiker in samen met het limoensap en roer dit goed door tot het begint te koken. Verlaag nu het vuur en voeg scheutje water toe, de getoaste specerijen, zout en de mangoblokjes.
  3. Laat dit 30 minuutjes pruttelen op laag vuur tot een dikke substantie ontstaat. Voeg in de laatste 10 minuten de fijngehakte cayennepeper toe en op het eind de kurkuma en roer dit nog goed door.
  4. Laat dit afkoelen alvorens te serveren.

Recept & beeld | EAT ME

Ook interessant