Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Groentepotje met Roomsaus en gegrilde kipfilet met dille-honingmosterd

groentepotje-met-roomsaus-en-gegrilde-kipfilet-met-dille-honingmosterd.jpg

In de maand augustus is er volop zomerprei, die een stukje dunner is dan de winterprei.

Daarom deze week een lekker groentepotje met behalve prei ook andere zomergroenten als sperziebonen en worteltjes. Extra lekker met Knorr Roomsaus.

Groentepotje met Roomsaus en gegrilde kipfilet met dille-honingmosterd
(hoofdgerecht, 4 personen, bereidingstijd +/- 30 min.)

Ingrediënten
300 g sperziebonen, puntjes afgehaald
1 dunne jonge prei
150 g geschrapte worteltjes
3 el fijngehakte dille
3 el vloeibare margarine
400 g kipfilet
800 g voorgekookte aardappels
1 zakje Knorr Mix voor Roomsaus
2 el grove mosterd
1 tl honing

Bereidingswijze


Snijd de prei en de worteltjes in dunne reepjes even lang als de sperziebonen. Kook de sperziebonen met de worteltjes in ruim kokend water 10 min., voeg de prei toe en kook het geheel nog 5 min. Giet af en meng er 1 el van de dille door.

Bestrooi de kipfilets met peper en wat zout en gril ze onder een hete grill of in een grillpan in +/- 15 min. om en om bruin en gaar. Kook intussen de aardappels in weinig water in 10-15 min. gaar. Giet ze af en schud op met 1 el margarine.

Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de mosterd met de honing en 2 el dille. Snijd de gegrilde kipfilet in plakjes en bestrijk ze met dille-honingmosterd.

Verdeel de groenten over vier schaaltjes en zet elk schaaltje op een bord. Schep de aardappels ernaast en leg de plakjes kip erbij. Schep de roomsaus over de groenten in het schaaltje.

Weetje
Omdat zomerprei dunner en soepeler is dan winterprei, is hij ook sneller gaar. Met een heel fijn gesneden zomerpreitje kun je een eiersalade of roomsoepje net wat meer pit geven.

Variatietip
Vervang de Roomsaus door Knorr Lente-ui-knoflooksaus.

Ook interessant