Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Groenten uit eigen tuin

groenten-uit-eigen-tuin.jpg

Groenten uit eigen tuin zijn veel gezonder én lekkerder! Nu het weer lente is willen we natuurlijk graag buiten zijn. Waarom zou je niet lekker de tuin in duiken? Zelf groenten kweken is leuk en je kunt er een heerlijke oogst uit halen. En je hebt er niet eens per se een grote moestuin voor nodig!

Moestuintje
Of je nu een grote tuin, een kleine tuin of een balkonnetje hebt, iedereen kan een moestuintje beginnen. Ook in potten of bakken kun je flink wat groenten verbouwen!

Welke groenten?
Als je een klein moestuintje wilt beginnen is het verstandig om eerst een lijstje te maken van welke groente je lekker vindt. Het is misschien leuk en praktisch om wat duurdere en bijzondere groenten, zoals aubergines, paprika’s en courgettes te kweken. Aardappelen, uien en andijvie zijn vaak ook al heel goedkoop te verkrijgen in de supermarkt. Je kunt zelfs groente kweken die je in de supermarkt maar weinig ziet: postelein, gekleurde wortelen of roseval aardappeltjes.

Gezond
Zelf gekweekte groenten zijn ontzettend gezond. Door zelf te kweken weet je precies wat er in je voedsel zit en wordt je groente niet ‘vervuild’ met bestrijdingsmiddelen. Je kunt er gerust van uitgaan dat alles wat je zelf kweekt super gezond is! Bovendien beweeg je ongemerkt heel veel wanneer je bezig bent in je tuintje. Je kunt zelf bepalen welke groente je kweekt en dus eventueel ook voor bijzondere soorten kiezen.

Lekker
Tegenwoordig is bijna iedereen gewend aan de smaak van groenten uit de supermarkt. Zelf gekweekte groenten smaken vaak heel anders. Doordat er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt smaakt groente en fruit uit je eigen moestuintje vaak veel puurder.

Plantjes of zaden
Bij tuincentra kun je veel groenten als een plantje kopen, je hoeft dan niet meer te wachten tot het zaadje een plant is geworden en kunt eerder oogsten. Natuurlijk kun je ook kiezen voor zaadjes. Op de verpakkingen staat precies hoe en wanneer je het zaadje moet zaaien of de plant moet poten.

Ook interessant