Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Déze groente- en fruitsoorten kun je tot wel drie maanden bewaren

groente-fruitsoorten-bewaren.jpg

Bij sommige fruitsoorten, zoals blauwe bessen of frambozen, hoef je maar te knípperen en de schimmel staat er al op. Déze groente- en fruitsoorten kun je daarentegen tot wel drie maanden bewaren.

Wel in de koelkast, dan.

Quarantaine voorraad

Waar bladgroentes en bessen vaak maar een week in de koelkast te bewaren zijn, zijn er ook een heleboel groente- en fruitsoorten waar je wél een tijdje mee vooruit kunt. Bang dat je binnenkort in quarantaine moet? Zorg er dan voor dat de onderstaande producten in ieder geval in je koelkast liggen.

1. Appels

Onmisbaar voor je gezondheid, want deze fruitsoort zit vol vezels en vitamines die je immuunsysteem een boost geven. Appels kun je sowieso al lang bewaren, maar al helemaal wanneer je ze in de koelkast legt. Zorg er wel voor dat je ze niet naast andere groente- en fruitsoorten legt, want appels zorgen er voor dat andere producten sneller gaan rijpen.

Gemiddelde bewaartijd: één tot twee maanden.

2. Sinaasappels

Hoe meer vitamine C, hoe beter, op dit moment. En laat sinaasappels daar nou net vol mee zitten. Wel oppassen, want er zitten óók veel suikers in.

Gemiddelde bewaartijd: drie tot vier weken.

3. Aardappels

Op kamertemperatuur houden aardappels het maar een week of twee vol, maar in de koelkast kun je ze wel maanden bewaren. Daarnaast zijn ze makkelijk te bereiden, smaken ze lekker bij de meeste groente, én bevatten ze erg veel proteïne. Win-win-win.

Gemiddelde bewaartijd: twee tot drie maanden.

4. Uien

Nog een product dat je normaal niet in de koelkast bewaard, maar het kan écht. Sterker nog, je kunt ze zelfs invriezen. Snijd een paar uien in ringen of blokjes, plaats dit in een vrieszakje, en invriezen maar. Zo heb je altijd wat ui in de buurt om smaak aan te brengen in je gerechten.

Gemiddelde bewaartijd: één tot twee maanden (koelkast), drie maanden (vriezer)

5. Citroen

Nog zo’n vrucht rijk aan vitamine C. Voeg wat citroen aan je water toe, sprenkel citroensap over je salade of gekookte groente, of geef extra smaak aan je stukje vis. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Gemiddelde bewaartijd: drie tot vier weken.

Bron | Wellandgood.com
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant