Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Groene salade met avocadodressing

groenesaladeankeilers-jpg.jpg

“Dit weekend gaat de zomertijd alweer in. De natuur is definitief ontwaakt en overal in de tuin ontvouwt het groen zich. Heerlijk!aldus Culinair redacteur Colette Beyne.colettegoed

“Ik ben zoals u begrijpt dol op de lente, misschien komt dat omdat ik een lentekind ben. De groener dan groene salade van deze week past goed bij die stemming. Prachtig van kleur en vooral fris en knapperig. De dressing met avocado is daarentegen lekker romig. Een avocado bevat weliswaar behoorlijk veel vet, maar is toch licht verteerbaar. Hij bevat vooral veel van het enkelvoudig onverzadigde oliezuur, dat een cholesterolverlagende werking heeft en veel antioxidanten levert. Ook bevat avocado veel voedingsvezel, kalium, foliumzuur, vitamine E, A en B-vitamines. Goed voor innerlijk én uiterlijk dus. Kortom: geniet van dit superfood!”

Groene salade met avocadodressing:
– 1 granny Smith-appel, in hele dunne reepjes
– sap van 2 limoenen
– 1 avocado
– 1 tl tabasco
– zout
– 4 stengels bleekselderij, in dunne reepjes
– 1 komkommer, in reepjes
– 50 g pompoenpitten, droog geroosterd
– 75 g veldsla
– 2 el verschillende groene kruiden, bijv. kervel, platte peterselie, bieslook en basilicum
– 2 el verschillende kiemgroenten, bijv. broccolicress en preischeuten

“Schep de appel om met de helft van het limoensap. Pureer het vruchtvlees van de avocado met de rest van het citroensap en de tabasco. Verdun de puree mat water tot sausdikte en breng op smaak met zout. Meng de appel- en de groentereepjes met de pompoenpitten, de veldsla, de kruiden en de kiemgroenten en verdeel over wijde kommen. Lepel de dressing erover.”

Lees ook het recept voor een mangosalade.

Of lees het recept voor een frisse spitskoolsalade.

Ook interessant