Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Groene aspergesoep

groene-aspergesoep.jpg

groene aspergesoepGroene asperges bevatten meer vitaminen  dan de witte. Eet dus zeker ook eens de groene variant, want die is minstens zo lekker. Je kunt de asperges natuurlijk op traditionele wijze bereiden, met een roombotersausje en ei. Maar wat dacht je van deze groene aspergesoep?

 

Ingrediënten
Voor twee personen

250 gr groene asperges
1 sjalotje
1 el vloeibare margarine
1 tl mosterd
2 dl groentebouillon
1 ei
½ dl light kookroom

Bereidingswijze
Maak de asperges schoon en snijd ze in stukken. Maak het sjalotje schoon en snijd deze in kleine stukjes. Fruit het sjalotje in de margarine. Voeg de asperges, de mosterd en bouillon toe en breng dit aan de kook.

Kook de asperges in 15 minuten gaar. En kook het ei in 10 minuten hard. Haal de aspergekopjes uit de soep. Pel het ei en snijd ook deze in kleine stukjes. Pureer de soep tot een gladde massa.

Verwarm de soep en roer de kookroom erdoor. Voeg naar smaak wat peper toe. Schep de soep in mooie kommen en garneer met de aspergekopjes en ei.

Ook interessant