Eten

Grüne Grütze met Yoghurt

ui.png

Een frisse variant op de rote Grütze: laagjes hangop, kiwipuree en vanillekwark met druiven. 
Ingrediënten:

– 750 ml yoghurt
- 4 rijpe kiwi’s

 – 150 ml vanillekwark 
– 4-5 el citroenlimonadesiroop
– hand witte druiven, in plakjes

– takje munt

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

– Leg een dag van tevoren een (thee)doek in een vergiet boven een kom en schep de yoghurt erin. Dek deze af met de punten van de theedoek en zet het geheel in de koelkast.
– Snijd een kiwi in kleine blokjes en pureer de andere drie met de staafmixer tot een gladde puree. Schep eerst een laagje vanillekwark in vier glaasjes en verdeel de kiwipuree

erover.
– Meng limonadesiroop door de uitgelekte yoghurt en schep deze op de kiwipuree.
– Garneer met de blokjes kiwi, de druiven en een muntblaadje.

Bereidingstijd: ± 15 min. + 1 nacht uitlekken yoghurt

Meer lekkere Duitse recepten vind je in Margriet 22.

Ook interessant