Ook als je geen gluten kunt of wil eten, kun je genieten van de heerlijk geurende kruidnootjes. Maak gewoon een glutenvrije variant! Met als ‘geheime’ ingrediënt een snufje sinaasappelrasp.
Ingrediënten glutenvrije kruidnootjes:
150 gram glutenvrij meel
2 eetlepels karnemelk
75 gram bruine basterdsuiker
90 gram roomboter
10 gram speculaaskruiden
1 theelepeltje bakpoeder
sinaasappelrasp
Zo maak je het:
Verwarm de oven op 150 graden.
Voeg alle ingrediënten bij elkaar.
Snijd de boter met 2 messen in kleine blokjes.
Kneed alles snel met koude handen tot een stevige bal.
Laat het deeg 20 min. in de koelkast opstijven.
Maak kleine bolletjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Zorg dat ze ongeveer 2 cm ruimte hebben rondom, ze worden groter tijdens het bakken!
Bak de kruidnootjes 20-25 min., laat afkoelen en…
Eet smakelijk!
Heb je de ingrediënten niet in huis? Bestel ze dan online bij Albert Heijn.