Ben jij glutenintolerant? Duik dan snel de keuken in en maak een heerlijk vers glutenvrij meergranenbrood. Of kies voor een glutenvrij courgettebrood. Gebruik een handige mok als maatbeker.
Bereidingswijze Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven op 200 graden.
Haal het meel door een zeef en voeg zout, olie en citroensap toe. Roer met een houten spatel door elkaar. Voeg het bakpoeder en zuiveringszout toe en roer nogmaals. Voeg het water toe, totdat er een dik cakebeslag ontstaat (niet te lang roeren!).
Doe het bakpapier in de bakvorm. Laat het iets over de rand uitsteken. Doe het deeg in de bakvorm. Strijk het deeg glad en geef met een mes een snee in de lengte van het brood. Giet hier wat olie op.
Plaats het blik net onder het midden in de voorverwarmde oven, samen met een schaaltje water. Bak het brood in ongeveer 35 minuten gaar (tot een satéprikker er droog uitkomt).