Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Glühwein: lekker opwarmen!

gluhweinklein.png

Warm op bij een lekker glaasje Glühwein!

Met deze hartige Sinthapjes of marsepeinen pietjes erbij kan jouw Sinterklaasavond niet meer stuk!

Ingrediënten
1 fles rode wijn
200 ml water
200 gram suiker
kaneelstokje
1 sinaasappel
5 kruidnagels
2 steranijs

Bereiding
Voor een lekker potje glühwein giet je het water in een kookpan en knijp je de sinaasappel erboven uit. Voeg dan de suiker, kruidnagel, steranijs en het kaneelstokje toe. Breng het aan de kook en zet het vuur laag zodat het lekker kan pruttelen.

Voeg de schil van de sinaasappel toe en laat dertig minuten stoven.

Giet de fles rode wijn in de pan en haal alle kruiden en schillen uit de glühwein. Giet het drankje in hitte bestendige glazen.

Proost!

Ook interessant