Eten

Dag 50 | Recept: Salade met burrata, vijgen, parmaham en sinaasappeldressing

vijgen3.png

Kom maar op met de lente! Deze salade met burrata, vijgen, parmaham en sinaasappeldressing is alvast een heerlijk voorproefje. 

Wat heb je nodig?

(4 personen)

  • sap van 2 sinaasappels
  • 2 el honing
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 kruidnagels, fijngehakt versgemalen peper en zeezout
  • 2 el pompoenpitten
  • 1 grote rode ui, in dunne ringen sap van ½ citroen
  • 150 g gemengde sla
  • 6 verse vijgen, gehalveerd
  • 50 g parmaham
  • 2 bollen burrata* of 2 bollen buffelmozzarella, in grove stukken gescheurd
  • 4 takjes paarse basilicum

Zo maak je het!

Breng het sinaasappelsap met de honing aan de kook en laat in ± 8 min. inkoken op halfhoog vuur. Haal de pan van het vuur en laat 5 min. afkoelen. Voeg daarna de olie, azijn en  kruidnagel toe en klop tot een lobbige dressing en breng op smaak met peper en zout. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan krokant. Schep de ui om met het citroensap. Verdeel de sla over vier borden en leg de vijgen en de ham erop. Verdeel de burrata en de ui erover en lepel de dressing erover. Garneer met de pompoenpitten en de basilicum.

Bereidingstijd : ± 20 min.

*Burrata is een kaasje met een buitenkant van mozzarella, gevuld met een mengsel van room en mozzarella.

Ook interessant