Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Gezonde recepten van Gwyneth Paltrow

gwyneth-paltrow.jpg

Natuurlijk willen we graag gezond eten, maar vooral ook lekker! Wij koken het liefst zonder lange ingrediëntenlijsten en ingewikkelde recepten. En ja… we willen gerechten die ons optimale energie geven. Veel gevraagd? Actrice Gwyneth Paltrow vond van niet en komt met het kookboek (H)eerlijk.

Natuurlijk willen we graag gezond eten, maar vooral ook lekker! Wij koken het liefst zonder lange ingrediëntenlijsten en ingewikkelde recepten. En ja… we willen gerechten die ons optimale energie geven. Veel gevraagd? Actrice Gwyneth Paltrow vond van niet en komt met het kookboek (H)eerlijk.

De recepten zijn allemaal vetvrij, suikervrij en (bijna allemaal) glutenvrij, maar dat betekent gelukkig niet ‘saai en smakeloos’. Het basisprincipe is simpel: zo veel mogelijk biologische en onbewerkte voeding, met name groente. Vermijd suiker en kies voor de goede koolhydraten, eiwitten en granen. Wat kook je bijvoorbeeld met Gwyneth? Boekweit-banaanpannenkoeken, zalmburgers, powerbrownies, gezonde koeken en ijs.

(H)eerlijk recept: Bananenijs met zoutig-zoete geroosterde amandelen
Dit recept heeft de rijke romige textuur van roomijs zonder enige zuivel of suiker. De krokante topping is in een wip gemaakt en zoooo lekker.
Voor ongeveer 0,5 liter:
4 rijpe bananen, gepeld en in schijfjes gesneden
25 g fijngehakte geroosterde amandelen
40 ml ahornsiroop
een snuf grof zeezout
120 ml ongezoete amandelmelk
1 tl puur vanille-extract

Verdeel de plakjes banaan in een enkele laag op een met bakpapier beklede schaal en vries ze in. Verwerk de schijfjes zodra ze bevroren zijn of bewaar ze in een afsluitbare plastic zak of doos (tot een maand) in de vriezer. Meng intussen in een kleine kom de amandelen met 2 theelepels ahornsiroop en een snuf zout en zet het mengsel apart.

Doe de bevroren banaan, de amandelmelk, de resterende 2 eetlepels ahornsiroop en de vanille in de keukenmachine en mix alles op de pulseerstand tot het de textuur  heeft van softijs. Schraap indien nodig de wanden van de mengbeker schoon. Soms wordt het mengsel niet meteen glad, maar als de banaan begint af te breken en te ontdooien in de keukenmachine wordt het snel ‘roomijs’.

Schep het ‘bananenijs’ direct in kommetjes en bestrooi elke portie met wat van het amandelmengsel.

 (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow en Julia Turshen, € 24,95 Uitgeverij Kosmos

Ook interessant