Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Gezonde oranje snacks

gezonde-oranje-snacks.jpg

Ben jij tijdens het EK degene die voor de hapjes en de drankjes moet zorgen? Wil je dit jaar eens gezonde hapjes op tafel zetten in plaats van frituur en chips? Dat kan! Lees snel onze gezonde oranje tips.

Worteltjes en oranje paprika

Worteltjes als snack? Ja! Zet ze op tafel en je zult merken dat ze zo op zijn. Net als worteltjes is ook paprika een lekker hapje. Zet er een oranje dipsaus bij en aanvallen maar!

Oranje dipsausje
Met een scheutje sinaasappelsap, een eetlepel tomatenketchup, een theelepel paprikapoeder en 100 gram magere yoghurt zet jij in een handomdraai een lekker oranje dipsausje op tafel. De worteltjes en paprika kun je hier in dopen.

Jus d’orange
De mannen krijg je waarschijnlijk echt niet van het bier af tijdens het EK. Maar om in de oranje sferen te blijven kun je voor jezelf en andere liefhebbers een glaasje verse jus d’orange persen. Zet een sinaasappelschijfje op het glas en je oranjedrankje is helemaal af!

Split
Ken je ze nog? De sinassplit ijsjes? Deze ijsjes bevatten maar 65 calorieën en zijn helemaal oranje. Ook zijn er sinds een aantal weken oranje raketjes op de markt.

Spiesje
Van fruit kun je een leuk rood-wit-blauw spiesje maken. Neem een cocktailprikkertje (liefst met Hollands vlaggetje) en prik er eerst een rode vrucht op, bijvoorbeeld een aardbei of een framboos. In het midden moet een witte vrucht komen. Denk aan een stukje galiameloen of lychee. Prik onderaan een blauw stukje fruit. Denk bijvoorbeeld aan een blauwe bes of druif.

Toastje met smeerkaas en sambal
Een toastje is erg lekker tijdens een spannende EK wedstrijd. Vaak zijn de dingen die je op een toastje smeert alleen niet zo gezond.  Kies daarom voor magere smeerkaas en smeer daar een beetje sambal op. Je toastje kleurt mooi oranje, smaakt heerlijk en bevat weinig calorieën.

Gevulde eieren
Kook een aantal eieren en snijd ze in de lengte door de midden. Het eigeel haal je uit de eieren en doe je in een kom. Gebruik een beetje halvanaise en prak het eigeel fijn met een beetje peper, zout, paprikapoeder, chilipoeder. Snipper een sjalotje en voeg kleine stukjes augurk toe. Voor een extra oranje kleur kun je nog wat tomatenketchup toevoegen.

Snack a Jack
Snack a Jack heb je in verschillende smaken. Verrassend genoeg zijn alle smaken een beetje oranjeachtig. Je kunt kiezen uit Caramel, Cheese en Barbecue paprika. Luchtige rijstwafels met veel smaak, maar niet zoveel calorieën.

Eet smakelijk!

Ook interessant