Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Gezonde ontbijtjes op bed

moederdag-smoothie.jpg

Heb jij ook zo een hekel aan een ontbijt op bed? Van al die kruimels krijg je de kriebels en je moet het vervolgens ook weer opruimen. Vrouwonline heeft twee recepten voor een gezond ontbijtje, zonder kruimels. Zodat ook jij kunt genieten van ontbijt op bed.

1. Smoothie
In deze smoothie is suiker helemaal niet nodig. Het fruit bevat van zichzelf al genoeg smaak. Als je dan ook nog eens kiest voor magere yoghurt, bevat je vitamineshot weinig calorieën Voeg fruitsoorten toe die jij lekker vindt. Of maak dit smoothierecept met aardbei, banaan, sinaasappel en yoghurt. Voor een goed vullende variant doe je er wat muesli bij.

Ingrediënten
100 gr aardbeien
1 banaan
3 uitgeperste sinaasappels
100 ml magere yoghurt
4 el muesli

Bereidingswijze
Maak de aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en snijd ze door midden. Pel de banaan en snijd deze in stukjes. Pers de sinaasappels uit. Doe de aardbeien, banaan en uitgeperste sinaasappels in de blender. Voeg de yoghurt toe en blend alles door elkaar tot een gladde massa. Vind je de smoothie wat aan de dikke kant? Voeg dan een beetje water toe. Voeg hierna de muesli toe.

2. Yoghurt met fruit en muesli
Geen blender in huis? Dan kun je natuurlijk ook gewoon voor yoghurt met fruit en muesli gaan. Minstens net zo lekker, en het fruit behoudt al zijn vezels.

Ingrediënten
2 dl magere yoghurt
50 gr aardbeien
1 banaan
6 el muesli

Bereidingswijze
Maak de aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en snijd ze in plakjes. Pel de banaan en snijd deze ook in stukjes. Schep de muesli in een kom met yoghurt en doe de aardbeien en banaan erbij. Meng nu alles door elkaar.

Probeer ook eens de volgende smoothie recepten van Vrouwonline:
Groene smoothie met spinazie
Gezonde smoothie recepten
Smoothie met granaatappel
Ontbijtsmoothies

Bron beeld: Pinterest

Ook interessant