Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Smullen: deze gezonde muffins maak je met slechts 3 ingrediënten

smullen-deze-gezonde-muffins-maak-je-met-slechts-3-ingredienten.jpg

Gezond eten wordt vaak gelinkt aan een hoge moeilijkheidsgraad, uren in de keuken staan en een oneindige boodschappenlijst. Maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Dat bewijst het recept voor deze gezonde muffins als geen ander.

Je hebt er namelijk maar drie (!) ingrediënten voor nodig.

Terug naar de kern

Je kunt gezond eten zo gek maken als je wilt, en in de weer gaan met allerlei prijzige superfoods, poeders, supplementen en andere trendy gezondheidsitems. Maar je kunt het ook op een andere manier aanpakken, en in feite juist terug gaan naar de kern van gezonde voeding. Oftewel; zoveel mogelijk pure, onbewerkte producten nuttigen en alle pakjes en zakjes links laten liggen.

De keuken in

Als je zin hebt om af en toe een wat specialer ontbijt te eten dan je standaard smoothie of bakje yoghurt, hebben we goed nieuws. Ook dát kan op een gezonde, laagdrempelige manier zonder al te veel poespas. Deze gezonde muffins zet je in een handomdraai op tafel en zijn zo gezond dat ze prima als ontbijt kunnen functioneren. Of als gezonde snack, natuurlijk.

Gezonde muffins met 3 ingrediënten

Deze gezonde muffins worden niet gemaakt met witmeel of zelfrijzend bakmeel, maar hebben een basis van havermout. Dat maakt ze niet alleen gezond, maar ook vullend. Doordat havermout een vorm van trage koolhydraten is, houden ze je lang verzadigd. En da’s fijn, want dat voorkomt dat je tussendoor naar (ongezonde) snacks wilt grijpen. Zó maak je deze muffins:

Ingrediënten

  • 4 grote, rijpe bananen
  • 400 gram havermout
  • 1 eetlepel vanille extract
  • Optioneel: blauwe bessen, rozijnen of pure chocolade

Zó maak je de gezonde muffins

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Vet je muffin bakvorm goed in
  3. Meng in een grote kom de geprakte bananen, havermout en vanille
  4. Voeg eventueel de extra’s toe en roer dit mengsel goed door
  5. Vul de muffin vormpjes met het beslag en laat ze in 15 tot 18 minuten goudbruin bakken in de oven
  6. Laat ze even afkoelen voor je de gezonde muffins uit de vormpjes haalt
  7. In een gesloten trommel zijn deze muffins tot wel vijf dagen goed. Wil je er langer van genieten? Vries ze dan in, zodat je altijd een gezond snack achter de hand hebt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | The Lazy Dish
Beeld | iStock

Ook interessant