Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Gezonde kindertraktaties

gezonde-kindertraktaties.jpg

Als je een kind hebt, komt het elk jaar weer terug: trakteren op school.

En als je meer kinderen hebt, moet je nog vaker bedenken waar jouw kind nu weer op kan trakteren. Want niet alleen wil jouw kind goed voor de dag komen, de juf kijkt mee (is het wel gezond genoeg?) en de andere ouders hebben ook altijd wel een mening over traktaties. Zo gemakkelijk is het nog niet, om iets leuks te verzinnen. Maar geen nood, wij hebben wat leuke tips! En ze zijn nog gezond ook.

Bananenboot met sinaasappelzeilen
Benodigdheden:
1 banaan
5 partjes sinaasappel
5 druiven
1 satéprikker en 2 cocktailprikkers.

Bereidingswijze:
Prik aan de satéprikker om en om 3 druiven en 3 partjes sinaasappel. De bolle kant van de sinaasappelpartjes moet naar beneden wijzen. Prik aan iedere cocktailprikker een druif en een partje sinaasappel. Leg de banaan met de bolle kant op een dienblad en prik de satéprikker met fruit in het midden van de banaan. Prik aan beide kanten van de satéprikker een cocktailprikker met fruit en klaar is de boot.

Een vrolijke verjaardagsparaplu
Benodigdheden
Grote paraplu
Stapel ballonnen
Lintjes / strikjes
Servetten
Doosjes rozijnen, een appel, of iets anders leuks

Bereidingswijze
Je neemt een servetje, die vouw je open. Je legt er iets lekkers op en dan vouw je hem dicht. Knoop het servetje vast met een lint. Zorg wel dat je lint lang genoeg is, want er komt nog een opgeblazen ballon aan. Deze knoop je halverwege het lint. Doe dit met alle traktaties. Als je daar klaar mee bent, knoop je ze vast aan de uiteinden van een uitgeklapte paraplu. Klaar is de vrolijke verjaardagsparaplu!

Mandarijnen spookjes
Benodigdheden:
Mandarijnen (of ander rond fruit)
(Oud) wit laken
Zwart touw
Viltstift
Kartelschaar

Bereidingswijze
Knip met een kartelschaar lapjes vierkante stof van het oude laken. Doe de vierkantjes om de mandarijn. Bind het vast met een stukje touw, zodat de mandarijn het hoofd van het spookje wordt. Teken met een viltstif twee ogen en een mond. Angstaangjagend lekker!

Bron: peuterplace.nl

Ook interessant