Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Gezonde (en makkelijke) recepten van 3 food goeroes

recepten.jpg

Gezonde (en makkelijke) recepten van 3 food goeroes

Citroen-courgettesoep van Kyra de Vreeze

200 g gele courgette

65 g appel, zonder klokhuis, met schil

Paar snufjes zeezout

Snufje kardemompoeder

Snufje gemberpoeder

Mespunt citroenzest

Paar druppels citroensap

1 theelepel appelbloesemolie of olijfolie

Kook de appel en courgette op laag vuur in net voldoende water met het deksel op de pan. Draai het vuur uit als de appel en de courgette zacht zijn. Giet de helft van het kookvocht in een apart kommetje. Maak met de staafmixer een romige soep van de appel en courgette. Voeg olie, citroenzest, citroensap, specerijen en eventueel wat van het verwijderde kookvocht toe. Blend nogmaals. Maak op smaak met zeezout.
(uit: Kyra’s kitchen, 50 pure recepten voor de 10 meest voorkomende klachten)

Wie is Kyra?
Schrijft boeken en artikelen over voeding en is vaste videoblogger van culinair tijdschrift ELLE eten. Ook geeft ze workshops en bedenkt en ontwikkelt verrassende recepten.

Knolselderijfriet van Amber Albarda

500 g knolselderij

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels agavesiroop of vloeibare honing

2 eetlepels gemalen komijnzaad

1 eetlepel zout

2 tenen knoflook, geperst

4 takjes tijm (alleen de blaadjes)

Verwarm de oven voor op 200°C en zet de grill aan. Breng in een pan ruim water aan de kook. Snijd de knolselderij in dikke plakken en vervolgens in lange reepjes. Kook de knolselderijfrieten in 3-5 minuten (afhankelijk van hun dikte) iets zachter. Laat ze in een vergiet goed uitlekken. Maak intussen de coating voor de frieten: roer de resterende ingrediënten in een grote schaal tot een dikke, kleverige pasta. Schep de uitgelekte knolselderijfrieten voorzichtig om met de pasta tot alle frieten goed ermee bedekt zijn. Verdeel de frieten over een bakplaat met daarop een paar lagen bakpapier. Zorg dat ze niet op elkaar komen te liggen, maar spreid ze goed uit. Rooster de friet in 30 minuten bruin en gaar, draai ze halverwege om.
(Uit: Eet jezelf mooi, slank en gelukkig)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie is Amber?
Amber is een internationaal getrainde en gediplomeerde voedingscoach. In haar boeken en workshops laat ze zien hoe je voeding voor je kunt laten werken in plaats van tegen je. Hoe je van voeding veel energie krijgt, zonder calorieën tellen.

Quinoa ontbijt van Jesse van der Velde

Een vol kopje quinoa (circa 60 gram)

Een half glas water

Een eetlepel kaneel

Handje blauwe bessen

Handje goijibessen

Eetlepel rozijnen

Eetlepel zonnebloempitten

Twee eetlepels ongebrande pecannoten

Eventueel wat kokossnippers

Was de quinoa grondig, het buitenste laagje van de korrel is bitter, en breng de quinoa aan de kook met water. Laat ongeveer 12 minuten op laag vuur doorgaren (af en toe roeren) tot de korrels zacht zijn geworden. Schep de quinoa in een kom en roer de kaneel erdoor. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe. In plaats van water kun je ook kokosmelk of amandelmelk gebruiken.
(Uit: Voor altijd jong. Voeding, beweging, levensstijl)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie is Jesse?
Verjongingscoach en heeft inmiddels vele mensen begeleid via zijn boeken, workshops, dvd’s, coachingprogramma’s en seminars. Zijn overtuiging is dat een mooie huid, en een fit, slank lijf voortkomen uit een gezond lichaam, en dat er voor iedereen een hoger gezondheidsniveau is weggelegd. Door middel van praktische adviezen over voeding, training en motivatie helpt hij mensen dat te bereiken.

Ook interessant