Eten

Gezonde en lekkere borrelsnack: chrunchy kikkererwten

kikkererwt.jpg

Verantwoorde (maar oh zo lekkere!) borrelhap? Pittige knapperige kikkererwten met soja en sesam maak je in een handomdraai. Zo maak je ze!

Dit heb je nodig (4-6 personen)

1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 265 g), uitgelekt
1½ el Japanse sojasaus
1 tl sesamolie
1 el sesamzaad

Verwarm de oven voor op 200 °C. Dep de kikkererwten droog met een theedoek. Spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 30 min. in het midden van de oven. Meng de sojasaus met de sesam-olie. Neem de kikkererwten uit de oven, schep ze om met het mengsel en bestrooi met het sesamzaad. Bak ze nog ± 10 min. in het midden van de oven helemaal knapperig. Neem uit de oven en laat volledig afkoelen.
Bereidingstijd: ± 45 min.

Productie: colette beyne. styling: daniëlle verheul. fotografie: renée frinking. bereiding: jacqueline pietrowski. receptuur: dosia brewer

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Deze boodschappen lekker snel in huis halen? Bestel de ingrediënten voor dit recept op AH.nl

 

 

Ook interessant