Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Gezonde eettips voor onderweg

gezonde-eettips-voor-onderweg.jpg

Hoe kun je gezond eten als je vaak reist of uit eten gaat?

Houd jij van reizen? Of ben je voor je werk vaak onderweg? Dan schiet gezond eten er waarschijnlijk snel bij in. Met deze tips zorg je dat je toch gezond eet wanneer je onderweg of op reis bent!

Ontbijt
Even snel een croissantje to-go is natuurlijk niet goed voor de lijn. En bij het onbijtbuffet van het hotel zitten vaak ook veel ongezonde dikmakers. Je kunt dan beter kiezen voor een schaaltje yoghurt met vers fruit dat vaak ook aanwezig is bij het ontbijt. Gezond, en het vult goed! Ook kun je kiezen voor een broodje met een gekookt eitje.

Als je onderweg iets ontbijt, zorg dan dat je bijvoorbeeld een banaan bij je hebt. Een banaan is makkelijk te eten, vult goed en is gezond. Combineer het eventueel met een mueslireep en een flesje verse jus.

Snoepen in de auto
Als je in de auto zit, kun je niet veel meer dan autorijden, op de weg letten en… snoepen! Zorg dat je verse groenten en fruit je auto hebt en zorg dat ze in je zicht staan. Wissel daarnaast je frisdrank om voor water. Niet alleen veel gezonder, maar ook niet plakkerig als je een beetje knoeit. Je kunt ook een paar crackertjes, amandelen, cashewnoten of walnoten in je auto leggen.

Lunch en diner – restaurants
Ga je voor lunch of diner naar een restaurantje, dan is de kans groot dat je meer eet dan je eigenlijk nodig hebt. De porties zijn vaak groot en bevatten veel calorieën. Kies wat vaker een kopje soep of een lekkere salade. Wanneer je een ander gerecht bestelt, vraag er dan ook altijd groenten bij, vaak worden er (bijna) geen groenten bij een gerecht geserveerd. En, sla het toetje over!

Lunch en diner – onderweg
Zoek tentjes als de Subway, waar je een lekkere sandwich kunt halen in plaats van een vette hap. Je kunt hier zelf je ingrediënten kiezen, waardoor je zelf kunt bepalen hoe gezond jouw broodje is.

Haal een lekkere maaltijdsalade. Deze kun je onderweg opeten, meestal zitten er zelf vorkjes bij! Bij de wok-to-go kun je vaak ook erg lekkere, maar gezonde maaltijden halen.

Hoe zorg jij dat je gezond eet als je veel onderweg bent?

Ook interessant