Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Gezonde cupcakes

gezonde-cupcakes.jpg

Hoera! Er zijn ook gezonde cupcakes!

Iedereen houdt van cupcakes. Oké, bijna iedereen dan. Helaas kunnen we niet op elk moment cupcakes eten. Want dan zouden we in een mum van tijd tonnetje rond zijn. Gelukkig voor ons cupcake-fans zijn er hele slimme koks die gezonde cupcakes hebben bedacht. Zodat we geen dag zonder onze verslaving hoeven. Geniet van deze overheerlijke cupcakes zonder je schuldig te voelen.

Cupcake Peer-Chocola
122 calorieën
2,1 gram vet
24 koolhydraten
2,8 gram eiwit

Ingrediënten voor 12 cupcakes
1,5 kopjes gezeefde zelfrijzend bakmeel
2 tl bakpoeder
3 tl biologische cacao poeder
2 peren
4 tl honing
2 eiwitten
12 blokjes organische & biologische pure chocolade

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 185 ° C.

Schil en snijd twee peren in ruwe stukken. Doe de peer en honing in de blender. Mix tot een gladde massa. Meng in een andere kom bloem, bakpoeder en cacaopoeder. Voeg aan dit mengsel de peer en eiwitten toe. Mix tot je een zachte massa hebt.

Schenk het beslag in 12 cupcake-vormpjes. Doe ze ongeveer 25 minuten in de oven.

Smelt de chocolade au bain marie. Roer chocolade voortdurend, zodat het niet verbrandt. Als de chocolade gesmolten is, voeg een theelepel honing toe.

Haal de cupcakes uit de oven en besmeer ze direct met het chocolademengsel.

Cupcake Lavendel-Citroen
Ingrediënten voor 12 cupcakes
1 kopje witte volkoren of bloem
1 1 / 2 theelepel gedroogde lavendel knoppen, grof gehakt
1 theelepel bakpoeder
1 / 4 theelepel zout
3 eetlepels ongezouten boter, in blokjes gesneden en op kamertemperatuur gebracht
3 / 4 kop kristalsuiker
1 groot ei, losgeklopt
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel citroenrasp
Boodschappenlijst
1 / 2 kopje vetarme karnemelk
1 kopje los verpakt banketbakkerssuiker
5 theelepels citroensap
1 theelepel citroenschil
Verse lavendel knoppen voor de garnering

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 185 ° C.

Klop de bloem, lavendel, bakpoeder en zout.
Mix in een aparte kom boter en suiker met een elektrische mixer op medium snelheid gedurende 3 minuten.

Klop het ei en meng dit met het citroensap en de schil. Klop een derde van het bloemmengsel. Klop de helft van de karnemelk en voeg een derde van de bloem toe. Voeg daarna de rest van karnemelk en bloem toe.

Vul de cupcake vormpjes voor ongeveer tweederde met het beslag. Zet het voor 24 tot 26 minuten in de oven.

Voor de topping: meng banketbakkerssuiker en citroensap tot een gladde massa. Roer de schil. Besprenkel met cupcakes en garneer met lavendel. Serveer meteen of bewaar ze maximaal twee dagen op een luchtdichte plek bij kamertemperatuur.

Bron: grouprecipes.com, onehundredhealthycupcakes.com

Ook interessant