Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Gezonde blueberry muffins

gezonde-blueberry-muffins.jpg

Hoewel ze niet bekend staan om hun slanke imago, kun je blueberry muffins met een paar aanpassingen veel gezonder maken.

Door een deel van de bloem te vervangen door amandelmeel, worden blueberry muffins voedzamer. Daarnaast komt er bij dit recept geen suiker aan te pas; de natuurlijke suikers van de geprakte banaan zorgen voor een gezondere zoetigheid. Een verantwoord tussendoortje dus!

Gezonde blueberry muffins (16 stuks)
150 g gemalen amandelen
130 g bloem
1 el bakpoeder
1 rijpe banaan, geprakt
3 eieren
60 ml olie
1 tl vanille extract
250 ml magere melk
handje bosbessen
handje bramen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de bloem, gemalen amandelen en het bakpoeder in een kom. Neem een andere kom en mix de geprakte banaan, eieren, olie, melk en vanille met elkaar. Voeg de droge ingrediënten vervolgens toe en meng alles met elkaar. Spatel dan de vruchten erdoorheen. Verdeel het mengsel over ongeveer zestien vormpjes en bak ze binnen 20 minuten goudbruin. Klaar zijn de gezondere blueberry muffins!

Ook interessant