Zonnetje, wijntje en de geur van de barbecue. Heb jij er ook zo’n zin in dit weekend? En nu kan het ook nog eens zonder schuldgevoel, dankzij het nieuwe kookboek van het Voedingscentrum. 53 Recepten voor een gezonde barbecue staat vol met gezonde barbecue recepten en fijne tips. Wij zetten er een paar voor je op een rij:
Niet alleen vlees
Lekkere frisse salades, maiskolven en groentespiezen. Zelfs voor vegetariërs is er meer dan genoeg te snoepen tijdens de barbecue. Maar ook voor mensen die wél vlees eten is het goed (en lekker!) om niet je portie groente te vergeten. Wissel ook eens af tussen vlees en vis. Wat dacht je van gambaspiezen of vispakketjes? En leg als toetje eens stukken ananas op de gril… om te smullen!
Dips and tricks
Bij een barbecue horen natuurlijk ook lekkere sausjes. Wist je dat je deze beter zelf kunt maken? In kant-en-klare producten zit namelijk vaak onnodig veel zout en vet. In 53 Recepten voor een gezonde barbecue staan verschillende recepten. Of probeer eens deze frisse yoghurtdip!
Vetarm
We hebben allemaal vet nodig als brandstof en bouwstof voor ons lichaam. Maar er zit nogal wat verschil tussen verzadigde en onverzadigde vetten. Verzadigde vetten vergroten de kans op hart-en vaatziekten. Onverzadigd vet verlaagt juist het risico op hart- en vaatziekten. Vleessoorten met veel verzadigd vet zijn speklap, worst, spareribs of karbonade. Magere vleessoorten zijn kip, kalkoen, entrecote. Vis bevat onverzadigd vet en past daarom ook binnen een gezond eetpatroon.
Gezonde barbecue recepten
Benieuwd naar een voorproefje? Margriet zet 3 recepten uit het boek voor je op een rij: