Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Gezond met kiemen

gezond-met-kiemen.jpg

Kiemen zijn de jonge groene plantjes die ontspruiten uit de zaden van bijvoorbeeld bonen en peulvruchten.

Alfalfa is een van de bekendere kiemen. Ze vertragen het verouderingsproces door de vele anti-oxidanten en zitten vol vitaminen, mineralen, eiwitten, enzymen en vezels. Ze ondersteunen je spijsvertering en versterken het immuunsysteem waardoor de kans op bijvoorbeeld verkoudheid of griep minder wordt.

3x snel en simpel
1. Alfalfa of zonnebloemkiemen zijn heel lekker op een broodje met bijvoorbeeld geitenkaas, tomaat en/of komkommer.
2. Voeg wat taugé, linzenkiemen of kikkererwtenkiemen toe aan je wokgerecht.
3. De smaak van venkelkiem lijkt op die van gestampte muisjes en is dus een hele gezonde vervanger.

Broccolisoep met amandelen – 4 personen
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 aardappel in blokjes
300 gram broccoli, in kleine roosjes
2 tabletten kippenbouillon
Een flinke hand BroccoSprouts (natuurwinkel of groentespecialist)
100 gram geschaafde amandelen

Bereiding
Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui. Voeg de aardappel en broccoli toe en schenk er één liter water bij. Verkruimel de bouillontabletten erboven en breng het geheel aan de kook.

Laat de soep met de deksel op de pan 15 minuten doorkoken op laag vuur. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Rooster intussen de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Vermeng de amandelen met de BroccoSprouts en garneer hiermee de soep.

Lekker met: een eetlepel crème fraîche in de soep. Of geiten crème fraîche, die iets makkelijker verteerbaar is dan de koemelk variant.

Bron: Grazia

Ook interessant