Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Gezond én lekker: ontbijtbrood met banaan en courgette

banenencourgettebrood.jpg

Dit ontbijtbrood is lekker en gezond. Als je het besmeert met noten- of chocoladepasta of met ricotta met groene kruiden heb je een heerlijk ontbijt, lunch of tussendoortje.

Dit heb je nodig:

  • 4 overrijpe bananen, fijngeprakt
  • 2 ongeschilde courgettes, grof geraspt
  • 4 eieren
  • 80 ml arachideolie
  • 400 g volkorenmeel
  • snuf zout
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ el kaneel
  • 2 tl gemberpoeder
  • 200 g kokosbloesemsuiker
  • ½ tl vanille-extract
  • 150 g ongezouten pecannoten

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een cakeblik van 25 cm (inhoud 1,5 l) dun in met olie. Meng de banaan en de courgette en klop de eieren erdoor. Vermeng het meel met het zout, het bakpoeder en de specerijen en mix door het courgette-banaanmengsel. Klop de suiker en het vanille-extract erdoor en schep de noten door het beslag. Schakel de oven terug naar 180°C en bak het brood 1 uur in het midden van de oven gaar en goudbruin.

Laat het brood helemaal afkoelen en snijd het in plakken. Spreid de plakken uit op een dienblad en vries ze los in. Leg ze dan als broodvorm weer aan elkaar en verpak het brood in een grote diepvrieszak. Pak per keer het aantal plakken dat je nodig hebt. Lekker als ontbijt of lunch, besmeerd met noten- of chocoladepasta of ricotta met groene kruiden.

Bereidingstijd: ± 75 min. + afkoelen

De slag te pakken? Meer recepten om brood te bakken:

Overrijpe bananen over? Maak eens bananenbrood

Lekker bij de koffie: bananenbrood met walnoten

Maak eens een gezonde bananencake!

(productie: colette beyne. styling: daniëlle verheul. fotografie: louis lemaire. bereiding: adja mehmet).

Ook interessant