Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Gevulde shoarmabroodjes van de barbecue

shoarmabroodjes-350.jpg

Af en toe smullen van een lekker broodje shoarma moet kunnen. Maar niet als je vegetariër bent. Daarom bedacht het Voedingscentrum een vegetarisch recept waarvan iedereen kan genieten. Op de barbecue!

Dit heb je nodig voor 8 broodjes:

  • 4 el slasaus (25% olie)
  • 4 el halfvolle yoghurt
  • 2 el tomatenketchup
  • 2 el gembersiroop
  • 8 sprieten bieslook
  • 300 gr vegetarische mix (vegetarisch gehakt of roerbak- of tofureepjes)
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 el olie
  • ½-1 el shoarmakruiden
  • 1 zakje sla (circa 100 gr)
  • 8 shoarmabroodjes

Bereidingswijze

  1.  Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt, de tomatenketchup, de gembersiroop en wat peper.
  2. Was de bieslook en prei onder stromend water. Knip de sprieten bieslook klein en meng door het sausje.
  3. Snijd de prei in ringen. Maak de ui schoon en snijd hem in snippers.
  4. Fruit de ui en de prei in de olie zacht.
  5. Voeg de vegetarische mix en shoarmakruiden toe en bak dit mee. Bak dit mengsel eventueel op een bakplaat of in een barbecueschaal op de barbecue.
  6. Kijk op de verpakking of de sla gewassen is. Was eventueel de sla en laat goed uitlekken. Rooster de shoarmabroodjes op de barbecue goudbruin.
  7. Vul ze met wat gemengde sla, de mix en wat van de saus.

Bestel het boek
Het boek 53 Recepten voor een gezonde barbecue is te bestellen in de webshop van het Voedingscentrum voor €12,95.
ISBN 9789051770469

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant