Eten

Gevulde pastaschelpen

gevulde-pastaschelpen.jpg

‘Ik zei het vorige week al, niets zo veranderlijk als Nederlandse zomers. Zelf ben ik nog gewoon aan het werk, maar als er weer zo’n pittige bui valt denk ik aan de vele landgenoten die nu in een tent zitten en proberen de kinderen bezig te houden..’

gevulde-pastaschelpen‘Voor iedereen die thuis of elders weer wat moet verzinnen, deze week gevulde pastaschelpen. Net even wat feestelijker dan gewone pasta met saus. Kinderen vinden grote schelpen geweldig om zo uit het handje te eten! Eventueel kun je natuurlijk voor een kant-en-klare saus kiezen. Met een groene salade een complete maaltijd.

Gevulde pastaschelpen (4 personen)
2 el milde olijfolie
– 2 tenen knoflook, geperst
– 1 ui, gesnipperd
– 350 g rundergehakt
– 1 kleine courgette, in miniblokjes
– 1 groot blik gepelde tomaten
– 2 el Italiaanse kruiden (gedroogde)
– 400 g grote pastaschelpen
– 50 g geraspte pastakaas
– peper, zout

Verhit de olie en fruit hierin de knoflook en de ui. Bak het gehakt rul, voeg de courgette toe en bak 2 min. omscheppend mee. Voeg de tomaten met het sap en de kruiden toen laat 15 min. zachtjes pruttelen. Maak op smaak met peper en zout. Kook intussen de pastaschelpen beetgaar in de op de verpakking aangegeven tij en giet af. Vul ze met een dessertlepel met saus, bestrooi ze met kaas en laat even smelten. Eet smakelijk’, aldus Colette Beyne onze culinair redacteur.

Ook interessant