Eten

Gevulde aubergines met yoghurtsaus: verrassend én lekker

gevulde-aubergines-met-yogh.jpg

Voor deze avondmaaltijd vul je gepofte aubergines met een kruidig gehaktmengsel. De yoghurt-cashewnotensaus met kaneel maakt het gerecht extra fris.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • 4 kleine aubergines
  • 2 el olijfolie om in te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 300 g gehakt
  • 1 tl kruidnagelpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl gerooktepaprikapoeder
  • 2 volle el tomatenpuree
  • 50 g gedroogd fruit, bijv. rozijnen 
en pruimen, in stukjes
  • 40 g groene olijven zonder pit, in stukjes
  • 50 g granaatappelpitten
  • 2 el platte peterselie, fijngehakt
    Voor de saus:
  • 150 g rauwe cashewnoten + gekookt water
  • 150-200 ml volle yoghurt
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 flinke el honing
  • Extra nodig: ovenschaal of braadslede

Zo maak je het

  1. Overgiet voor de saus de noten met 
gekookt water en laat minimaal 2 uur staan, een nacht mag ook.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Leg de aubergines in de ovenschaal en rooster ze 25-30 min. in het midden van de oven.
  4. Verhit voor de vulling de olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  5. Voeg de specerijen, de tomatenpuree, het gedroogde fruit en ± 100 ml water toe. Laat sudderen zodat de smaken goed intrekken en de vulling indikt.
  6. Breng op smaak met zout.
  7. Neem de aubergines uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Halveer ze en duw het vruchtvlees in.
  8. Verdeel de vulling over de 
auberginehelften.
  9. Spoel de cashewnoten af met vers water en mix ze samen met de rest van de ingrediënten voor de saus tot een gladde saus. Lepel deze vlak voor het serveren over de vulling en garneer met granaatappelpitten en peterselie.

Bereidingstijd: ± 20 min. + ± 30 min. oventijd + ± 2 uur noten weken

Smakelijk eten!

Productie | Colette Beyne
Fotografie | Maarten van der Wal
Styling | Cindy Berg
Receptuur en foodstyling | Gees van Asperen

Lees ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant