Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Gevlochten broodkrans

broodvlecht2.jpg

Heerlijk voor tijdens de paasbrunch: een krans van drie verschillende gevulde strengen deeg!

Benodigdheden: broodvlecht2
• 1 pak witbroodmix
• 2 tl gemalen kaneel
• 20 g boter of margarine
• 80 g pecannoten, grofgehakt
• 2 el bruine basterdsuiker
• 6 gedroogde vijgen, in heel kleine stukjes gehakt

Stap voor stap:
• Verdeel de benodigdheden voor het basisdeeg in drie porties.
• Voeg aan ⅓ deel droog brooddeeg kaneelpoeder toe voordat je er ⅓ deel water en ⅓ deel boter aan toevoegt.
• Kneed het deeg daarna 4-5 min. met de hand of met behulp van een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Maak er een mooie bal van en laat deze in een kom afgedekt met huishoudfolie op kamertemperatuur ± 10 min. rijzen.
• Maak intussen de tweede en derde portie deeg zoals boven beschreven, (dit kan nu nog samen, want pas na de eerste keer rijzen worden de andere ingrediënten er aan toe gevoegd) en gebruik ⅔ van het water en de boter.
• Druk na de eerste keer rijzen de twee deegballen plat en trek ze uit tot een lap. • Bedek de lap kaneeldeeg met de pecannoten, vouw de lap in drieën dicht en druk weer plat.
• Rol de lap tot een lange sliert.
• Verdeel de  grote deegbal in tweeën.
• Herhaal het kneedproces van het stuk deeg met kaneel en noten, maar voeg aan het eerste deel de gehakte vijgen toe en aan het tweede deel de basterdsuiker.
• Rol er twee slierten van.
• Maak een rond vlechtbrood van de drie verschillende deegslierten en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
• Bedek met een theedoek en laat nog 45 min. rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 200°C (gewone elektrische stand).
• Bak de broodkrans in het midden van de oven in ± 25 min. goudbruin en gaar.
• Serveer warm met boter.

Bereidingstijd: ± 40 min. (incl. baktijd) + 1 uur rijzen

 

Ook interessant