Eten

Recept: Geroosterde aubergines met granaatappel en tahini-yoghurt

geroosterde-aubergine.jpg

Een heerlijk bijgerecht voor bij het diner: geroosterde aubergines met een topping van granaatappel en tahini-yoghurt. En wat een plaatje!

Dit recept is goed voor ongeveer zes geroosterde aubergines.

Dit heb je nodig:

  • 2-3 aubergines
  • 2 el olijfolie + extra om te bedruppelen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ tl gemalen komijn
  • 1 tl gedroogde oregano
  • versgemalen peper, zout

    Voor de tahini-yoghurt:
  • 2 el tahini
  • 100 ml Griekse yoghurt 10% vet
  • 2 takjes oregano, blaadjes geritst
  • citroensap
  • ± 100 g granaatappelpitten

Bereidingswijze voor geroosterde aubergines met granaatappel:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Houd de groene kroontjes aan de aubergines en snijd de aubergines in de lengte doormidden door de kroontje.
  3. Snijd het vruchtvlees kruislings in, zorg ervoor dat de schil heel blijft.
  4. Meng de olie met de knoflook en de helft van de komijn en bestrijk de snijkanten van de aubergines ermee.
  5. Bestrooi met de gedroogde oregano en peper en zout naar smaak.
  6. Leg de aubergines met de snijkanten op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  7. Bak ze in het midden van de oven in 30-35 min. zacht en gaar.
  8. Meng intussen voor de saus de tahini met de yoghurt en de rest van de komijn.
  9. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  10. Draai de aubergines om en laat de snijkanten nog 2 min. bakken onder de grill.
  11. Neem ze uit de oven, schep de saus erop en bestrooi met de extra komijn, de oreganoblaadjes en de granaatappelpitten.
  12. Bedruppel met wat extra olijfolie.

Ziet er goed uit!

Recept | Dosia Brewer
Fotografie | Louis Lemaire

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-10. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant