Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Gerookte vis

Noem ‘gerookte zalm’ en het recept is al voor de helft geslaagd. Toch is gerookte zalm in de meeste recepten ook te vervangen door andere gerookte vissoorten. Makreel, heilbot, haring of forel, om er een paar te noemen. Doe het eens: laat die zalm nou eens links liggen en ga voor een van die andere heerlijke gerookte vissoorten.

Rucolataart met gerookte vis, voor 3-4 personen:

5 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
150 g rucola
olijfolie om te bakken
150 gram gerookte vis (bijv. makreel of forel), in repen
3 eieren
1,5 dl crème fraîche
75 gram geraspte jonge of jongbelegen kaas

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed een lage quiche- of taartvorm (22-24 cm ø) met het deeg. Bak de rucola in een beetje olie zacht. Verdeel de rucola met de vis over de deegbodem. Klop de eieren los en roer de crème fraîche, de helft van de kaas en zout en peper naar smaak erdoor. Schenk het ei-roommengsel over de vulling. Strooi er de rest van de kaas over en bak de taart in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten mooi bruin en gaar.

Lekker met een tomatensalade met frisse vinaigrette.

Ook interessant