Eten

Genieten zonder grenzen!

gemuesequiche_as_120dpi.jpg

Geniet je graag? Dan ben je bij de Tante Fanny kookinspiratie op de juiste plek. Hier vind je voor iedere smaak wat wils: recepten die jouw smaakpapillen inspireren en ideeën voor de lekkere trek. Om er voor te zorgen dat alles gegarandeerd slaagt, vind je hier veel praktische tips. Laat je inspireren en pas alle recepten en ideeën in jouw eigen keuken toe. Geniet en eet smakelijk!

Met vers quiche-en taartdeeg kun je alle kanten op. Maak een kleurige groentequiche, pompoenquiche met geitenkaas of een zoete citroentaart, want het deeg zegt het al, het is voor hartige en zoete taarten. Kies je lekkerste ingrediënten bij elkaar of gebruik wat je nog in huis hebt en bak in een handomdraai een quiche voor een picknick, verjaardag of als makkelijke maaltijd. Het Tante Fanny Vers Quiche-en Taartdeeg is rond (32cm), opgerold op bakpapier en ideaal voor ronde bakvormen. Het is verkrijgbaar bij Plus, Emté, Hoogvliet, Jan Linders en Agrimarkt.

Kleurige groentenquiche

Een heerlijke groentenquiche, die zeker de moeite waard is om zelf uit te proberen! Bereidingstijd is ongeveer 35 min.
Wat heb je nodig voor 1 taartvorm van Ø 24 cm?
• 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
• 3 wortels, geraspt, met de dunschiller in dunnen plakken gesneden
• 1 courgette, in de lengte gehalveerd, in dunne plakken gesneden
• 1 vleestomaat, gehalveerd, in dunne plakken gesneden
• 250 g slagroom
• 3 eieren
• 1 el peterselie, fijngehakt
• zout en peper, gemalen
• Een snufje nootmuskaat, geraspt
• 1 el Boter voor het invetten van de vorm

Zo maak je het!
1. Oven op 180° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
2. Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen (als alternatief kan men ook het deeg met het meegerolde bakpapier gelijk in de vorm leggen, het invetten hoeft dan niet). Met het overhangende deeg de rand versterken.
3. 3 – 4 plakken wortel en courgette, afgewisseld naast elkaar van buiten naar binnen in de rondte in de vorm leggen. Wortel en tomaat daarna afgewisseld ertussen steken.
4. Eieren met de slagroom en de peterselie vermengen, met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen en over de groenten gieten.
5. Onderin de oven in ca. 55 min. goudbruin bakken.

Voor nog meer heerlijke recepten, kijk op de website van Tante Fanny  en ga zelf aan de slag of bestel het online receptenboekje!

tantefanny

 

 

 

Ook interessant