De granaatappel is een superfood, vol vitamine A, C en E en ijzer. Er wordt zelfs beweerd dat de ruime aanwezigheid van anti-oxidanten in de vrucht je lichaam en huid langer jonger houdt.
Gemengde salade met granaatappel-vinaigrette Met granaatappelpitten krijgt een simpele gemengde salade
een bijzonder accent en een extra frisse noot.
Ingrediënten
200 g gemengde sla (bijv. witlofblaadjes, rucola, veldsla, radicchio en waterkers)
1 granaatappel, pitten en sap
2 el wittewijnazijn
4 el milde olijfolie
½ tl honing
versgemalen peper, zout
150 g (gerookte) mozzarella, in stukjes
Bereiding
Verdeel de sla over borden.
Roer het opgevangen granaatappelsap door de azijn en klop er met de olie, de honing en peper en zout naar smaak een dressing van.
Verdeel de granaatappelpitten over de salade, lepel de dressing erover en bestrooi met de mozzarella. Maal er nog wat peper boven. Serveer direct.