Eten

In de mix: zo maak je gemengde groentepickles

in-de-mix-zo-maak-je-een-portie-gemengde-groentepickles.jpg

Groentepickles gemaakt van verschillende groenten, zoals biet, wortel, komkommer en radijs, zijn hartstikke lekker. Het is een kleurrijke mix die goed samen gaat met een plak zuurdesembrood.

Tip: laat de groenten niet te lang intrekken om te voorkomen dat de kleuren gaan vervagen en het geheel er niet meer zo mooi uitziet.

Dit heb je nodig (6-8 porties):

  • 1 wortel, dun geschild
  • 2 gele bieten, geschild
  • 2 chioggia bieten, geschild
  • 1 komkommer
  • 200 g radijs
  • 250 ml wittewijnazijn
  • 100 g kristalsuiker
  • 2 el zoutvlokken
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 2 el venkelzaad
  • 1 bosje platte peterselie, grof gehakt
  • 1 bosje dille, grof gehakt

Bereidingswijze voor gemengde groentepickles:

  1. Schaaf of snijd alle groenten in zo dun mogelijke plakjes.
  2. Mix in een grote kom de azijn en de suiker met 125 ml water.
  3. Roer tot de suiker is opgelost.
  4. Schep er dan het zout, de specerijen, de kruiden en de groenten door.
  5. Zet 20-30 min. in de koelkast.
  6. Doe de pickles over in een brandschone glazen pot en serveer bij zuurdesembrood, belegd met burrata* of besmeerd met naturel roomkaas.
  7. Maal er royaal zwarte peper over en bestrooi met wat zoutvlokken.

Bereidingstijd: ± 15 min + ± 30 min. koeltijd

*Burrata is met room gevulde mozzarella. Hij is te koop bij kaaswinkels en soms bij XL supermarkten.

Ziet er goed uit!

Recept gemengde groentepickles

Recept | Colette Beyne
Fotografie | Living Inside

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-13. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant