Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zó houd je gember zo lang mogelijk lekker en vers

zo-houd-je-gember-zo-lang-mogelijk-lekker-en-vers.jpg

Gember is ontzettend veelzijdig: je kunt er smoothies en thee van maken, maar het smaakt ook lekker in verschillende gerechten. En dan is het ook nog eens hartstikke gezond. Altijd handig om een voorraadje in je keuken te hebben dus. Maar hoe kun je gember langer vers houden?

Dan kun je extra lang genieten van gember.

Gladde schil

Het begint al in de supermarkt. Wanneer je gember koopt, ga dan voor een stuk dat een gladde schil heeft en stevig aanvoelt. Als de gember zacht is of een rimpelige schil heeft, dan kun je het beter laten liggen.

Gember bewaren

Er zijn twee manieren waarop je gember het beste kunt bewaren. De eerste manier is in de koelkast. Doe de hele, ongeschilde wortel in een hersluitbare plastic zak en druk de lucht er zo veel mogelijk uit. De beste plek om deze vervolgens te bewaren is in de groentelade van je koelkast. Als de gember al gesneden of geschild is, dep deze dan eerst even droog. Let er wel op dat gesneden gember minder lang goed blijft dan verse gember.

Gember vers houden

Je kunt gember ook in de vriezer bewaren. Gebruik hiervoor een bakje of vrieszakje. Wanneer je het nodig hebt, kun je de gember uit de vriezer halen en het deel dat je nodig hebt raspen of afsnijden. Bevroren gember is een stuk makkelijker te raspen, dus dat is mooi meegenomen.

Benieuwd waar gember ook alweer allemaal goed voor is? Dat lees je híer.

Bron | Pure Wow
Beeld | Getty Images

Ook interessant