Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dat wordt smullen: zo maak je deze gember-roomkoekjes

dat-wordt-smullen-zo-maak-je-deze-gember-roomkoekjes.jpg

Gember-roomkoekjes zijn koekjes met een zachte, romige vulling met vanille-smaak. Deze koekjes zijn erg lekker bij de koffie of thee. 

Loopt het water je al in de mond? Je maakt deze gember-roomkoekjes in negentig minuten.

Dit heb je nodig (voor 24 stuks):

Voor de koekjes

  • 200 g zachte boter
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 15 g vanillesuiker mespunt zout
  • ½ tl gemberpoeder
  • 250 g bloem, gezeefd
  • 6 bolletjes stemgember, zeer fijn gehakt
  • 1 el ahornsiroop (maple syrup)
  • ½ ei, losgeklopt

Voor de vulling

  • 150 g mascarpone
  • 3 el poedersuiker
  • drupje vanille-extract

Bereidingswijze gember-roomkoekjes:

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC (conventionele onder- en bovenwarmte).
  2. Meng voor de koekjes de boter met de basterdsuiker, vanillesuiker, zout en gemberpoeder en kneed de bloem erdoor.
  3. Werk dan de gember en de ahornsiroop erdoor.
  4. Vorm een mooie deegbal, verpak in plasticfolie en leg 1 uur in de koelkast.
  5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van ± 4 mm dikte. Steek rondjes uit het deeg, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het ei.
  6. Bak de koekjes 12-15 min. of tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat afkoelen.
  7. Roer voor de vulling de mascarpone los met de poedersuiker en het vanille-extract.
  8. Lepel een dot room op 12 koekjes en leg er voorzichtig een koekje bovenop.

Bereidingsduur gember-roomkoekjes 15 min. + 1 uur rusten + 12 min. oventijd.

Ziet er goed uit! 

gember-roomkoekjes

Recept | Beanca de Goede
Fotografie | Maaike van Haaster

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-02. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Heb jij het Margriet-kookboek al? Met ruim duizend recepten uit onder meer de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken.

 

 

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant