Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Gelukkig in het spel of in de liefde?

We schrokken van de prijzen.

Tien euro om te mogen deelnemen. En wanneer je daadwerkelijk wilde spelen moest er nog eens twintig euro bij. En dan was dit nog een tafel met een láge inzet.

Sinds wanneer was het Casino zo duur geworden? Oké, ik was er een tijdje niet geweest, maar vroegâh kon je toch ook gewoon blackjack en carribian stud poker met vijfjes spelen?!

We hadden geen goede hand met kaarten. Al snel waren we onze fiches alweer kwijt. Eén tientje was over. Paul liep ermee naar de roulettetafel en zette het op de nul. “Ik heb wat met de nul,” verklaarde hij. En warempel. Het ongelooflijke gebeurde. De nul viel. We were back.

Met nieuwe moed gingen we terug naar de pokertafel. Daar hadden ze wel een lesje verdiend. Maar wederom verloren we binnen no time ons geld. We bleven weer achter met één tientje.

Dat tientje gooiden we tenslotte in de deal-or-no-deal slotmachine. Dat bleek leuk (soort ‘koffertjesspel’ a la Linda’s miljoenenjacht) maar na wat hausses en baisses eindigden we weer gewoon op nul. Weg geld.

Aangezien we ons dinergeld voor die avond min of meer vergokt hadden aten we een patatje in de snackbar. Paul voerde me een hapje van zijn frikadel. “Ach ja,” zei hij. “Niet gelukkig in het spel, wél in de liefde.” “Precies,” bevestigde ik. “Je kunt niet alles hebben.”

En het patatje smaakte overigens zálig, na al dat gesonjabakker.

Ook interessant