Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 19 | Recept: gele paprika’s gevuld met biryani

papr.png

De feestrijst biryani met kip en specerijen als kaneel, laurier, gember, komijn en kurkuma, rozijnen en cashewnoten vormt de vulling van zonnig gele paprika’s.

Wat heb je nodig?

  • 300 g basmatirijst
  • 6 groene kardemompeulen, gekneusd in de vijzel
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kaneelstokje
  • 4 el olie
  • 300 g kippendijfilet, in blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uit de pers
  • 5 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 4 kruidnagels
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen geelwortel
  • ½ tl cayennepeper
  • mespunt saffraandraadjes, geweekt in 1 dl water
  • 100 g cashewnoten, grof gehakt
  • 50 g gele rozijnen
  • 4 grote gele paprika’s
  • 1 citroen, in parten

Zo bereid je het!

Verwarm de oven voor op 200C. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, samen met 3 van de kardemompeulen, de laurier en de kaneel. Verwijder de specerijen uit de rijst na het koken. Verhit 3 el van de olie in een ruime (hapjes)pan en voeg de kipblokjes toe. Bak ze in 3 min. rondom bruin en bestrooi met peper en zout. Voeg de ui, de knoflook en de gember toe en bak 2-3 min. mee. Doe de rest van de specerijen erbij en bak 3 min. mee. Voeg het saffraanwater toe. Breng aan de kook en roer er de rijst, noten en rozijnen doorheen. Breng de biryani op smaak met zout. Halveer de paprika’s verticaal door de steel en verwijder de zaden en zaadlijsten. Kwast de buitenkant in de met de rest van de olie. Vul de paprikahelften met de biryani en zet ze naast elkaar in een braadslede bekleed met bakpapier. Bak de paprika’s 20 min. in de oven en serveer ze met een partje citroen.

Bereidingstijd: 45 min. (incl. oventijd)

Ook interessant