Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Gekruide biefburger met boontjes, peterselie & zilveruitjes en roomsaus met nootmuskaat

gekruide-biefburger-met-boontjes-peterselie-zilveruitjes-en-roomsaus-met-nootmuskaat.jpg

Klassiek worden sperziebonen geserveerd met boter en, liefst versgeraspte, nootmuskaat, maar Knorr heeft nu iets nieuws!

Probeer dit verrassende recept met Knorr Roomsaus met nootmuskaat eens. Heerlijk in combinatie met de kruidige biefburgers.

Gekruide biefburger met boontjes, peterselie & zilveruitjes en roomsaus met nootmuskaat
(hoofdgerecht, 4 personen)

Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken
500 g rundergehakt
1 teentje knoflook, uit de pers
½ el tomatenpuree
1 tl mosterd
versgemalen peper, zout


4 el gehakte peterselie
600 g sperziebonen, puntjes eraf
2 el zoetzure zilveruitjes
1 zakje Knorr Mix voor Roomsaus met nootmuskaat
100 ml melk

Bereidingswijze
Kook de aardappelen -/+ 20 min. en giet ze af.

Meng het gehakt met de knoflook, tomatenpuree, mosterd, 0.5 tl zout, 0.5 tl peper en 2 el peterselie. Draai er 4 ballen van en druk ze plat.

Kook de sperziebonen 10-15 min, giet ze af, zet de pan terug op het vuur en schep de zilveruitjes en 2 el van de peterselie erdoor. Laat even warm worden.

Maak de saus en grill de biefburgers 4-5 min. aan elke kant. Stamp de aardappels fijn met de melk en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de biefburgers met de bonen en aardappelpuree en verdeel de Roomsaus met nootmuskaat over de bonen.

Weetje
Sperziebonen zijn tegenwoordig malser dan vroeger en hebben daardoor een kortere kooktijd: 10-13 minuten.

Ook interessant