Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Gekookte mosselen

gekookte-mosselen.jpg

Mosselen met cider en bacon.

Wil je eens iets anders op tafel zetten? Het bereiden van mosselen is helemaal niet moeilijk! En met dit recept, geef je er net een andere draai aan. Mosselen zijn het lekkerst in de wintermaanden.

Mosselen
Zorg dat de mosselen zo vers mogelijk zijn en eet ze op de dag van aankoop. Bij het koken zul je misschien merken dat sommige mosselen een beetje oranje kleuren. Dit betekent niet dat er iets mis mee is, maar geeft alleen aan dat het een vrouwelijke mossel is. Voor de smaak maakt dit niets uit!

Sommige schelpen gaan tijdens het koken niet open. Dit geeft vaak aan dat er iets mis is met de mossel. Neem geen risico, eet hem niet op.

Recept – hoofdgerecht voor 2 personen, voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
2 kg mosselen
klontje boter
4 plakjes dik gesneden bacon, in blokjes
1 teentje knoflook, geperst
200 ml cider
1 sjalotje, gesnipperd
1 winterpeen, in schijfjes
50 gram tijmblaadjes

Voorbereidingen
Spoel de mosselen een paar keer in een bak met schoon en koud water, totdat er geen zand meer vanaf komt. Borstel de mosselen daarna één voor één onder koud stromend water schoon en trek zo nodig de baarden van de schelpen af.

Gooi hele zware mosselen weg, dit zijn namelijk zandmosselen. Wanneer er open exemplaren zijn, tik dan met de bolle lepel een paar keer op de schelp. Sluiten de schelpen niet? Dan is de mossel dood en moet je hem weggooien.

Bereidingswijze
Verhit een mosselpan, voeg de boter toe en bak de bacon. Voeg daarna de knoflook, het sjalotje, de winterpeen en de tijmblaadjes toe en laat de groenten ongeveer een minuut meebakken.

Zet het vuur hoger en voeg de cider toe. Doe de deksel op de pan en laat het een paar minuten stomen. Voeg daarna de mosselen toe en doe de deksel weer op de pan. Laat de mosselen ongeveer 5 minuten koken, totdat de schelpjes opengaan. Schud de mosselen tussentijds regelmatig om.

Laat het vocht in de pan zitten, dat is lekker om bij de mosselen te eten. Serveer de mosselen met friet, brood en lekkere sausjes!

Bon appetit!

Ook interessant