Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Gekleurde Macarons

margriet__0143.jpg

Margriet__0143Indruk maken tijdens een feestje? Met deze gekleurde macarons steel je zeker de show. Je maakt ze in twee uurtjes gemakkelijk zelf.

Ingredienten voor 40 macarons:

– 150 g gemalen amandelen
– 150 g poedersuiker
– 2x 55 g eiwit (4 eieren nodig, blijft iets eiwit van over)
– 150 g suiker
– 50 ml water
– vloeibare kleurstof voor de botercrème 150 g boter of margarine, op kamertemperatuur
– 150 g poedersuiker
– 1 flinke el cacaopoeder

– Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 140ºC (hetelucht).
– Zeef de gemalen amandel en de poedersuiker en doe het mengsel in de keukenmachine, gebruik de deeghaak.
– Splits de eieren en weeg exact 55 g eiwit af en voeg het eiwit toe.
– Meng in de keukenmachine tot een stevig deeg.
– Doe de suiker en 50 ml heet water in een (steel)pan met dikke bodem en breng het mengsel aan de kook.
– Weeg nogmaals 55 g eiwit af, klop stijf en voeg de suikersiroop eraan toe als het mengsel de 120ºC heeft bereikt*.
– Blijf kloppen tot dit mengsel is afgekoeld (dat kan best een tijdje duren).
– Nu kun je zowel het eiwit als het deeg een kleur geven met behulp van vloeibare kleurstof.
– Meng daarna met een spatel 1/3 van het eiwit door het deeg tot het goed is vermengd, probeer zo min mogelijk slagen te maken.
– Meng vervolgens langzaam en weer met weinig slagen ook de rest van het eiwit erdoorheen.Als het deeg langzaam inzakt, in zo’n 3 seconden, is het klaar.
– Vul een spuitzak met glad mondstuk met het mengsel en spuit rondjes van 3 cm Ø op een met bakpapier beklede bakplaat.
– Laat de bakplaat ± 1 uur rusten. Duw ter controle in een macaron. Geeft hij licht mee zonder te plakken, dan kunnen de macarons de oven in.
– Bak ze 15 min. en laat afkoelen op de plaat. Laten ze niet goed los, til het bakpapier dan enkele seconden op een vochtige ondergrond en er weer vanaf. Nu laten ze beter los. Laat de macarons helemaal afkoelen en bereid intussen botercrème.
– Vermeng voor de crème de boter met de suiker en het cacaopoeder in de keukenmachine tot een gladde massa.
– Spuit een flinke toef botercrème op een halve macaron en druk de andere helft erop.

Bewaar de macarons in de koelkast en geef ze een dag later cadeau in een mooi doosje met vloeipapier en inpakfolie.

Bereidingstijd: ± 1 uur + 1 uur rusttijd + ±15 min. oventijd

*Controleer dit met een suikerthermometer.

 

 

Ook interessant