Eten

Smullen: gekaramelliseerde witlof met kip & abrikozen

smullen-gekaramelliseerde-witlof-met-kip-abrikozen.jpg

Een keer wat anders dan witlof met ham en kaas? Dan is dit recept echt iets voor jou. Gekaramelliseerde witlof met kip & abrikozen: een verassend recept, met de zoete smaak van abrikozen. Zeker iets anders dan de klassieke smaak die je kent van gerechten met witlof.

Wist je al dat witlof zich prima leent om te roerbakken?

Bittere groente

Witlof is vooral bij de meeste kinderen geen favoriet: de bittere smaak is echt iets waar je aan moet wennen. Toch is het wel verstandig om deze groente regelmatig op tafel te zetten. Bittere smaken stabiliseren namelijk je bloedsuikerspiegel, hebben een positief effect op je spijsvertering en darmwerking én brengen je smaakpapillen in balans. Meer daarover lees je hier.

Dit heb je nodig:

Dit gerecht staat binnen 50 minuten bij jou op tafel en is voldoende voor vier personen.

  • 400 g biologisch kippendijvlees, in reepjes
  • 2 el rozenharissa (te koop bij grotere supermarkten, eventueel ook te vervangen door klassieke harissa)
  • 4 stronkjes witlof, in kwarten
  • 4 el arachideolie
  • 2 el poedersuiker
  • 1 el granaatappelsiroop
  • 100 g gedroogde abrikozen, geweld en gehalveerd
  • 4 el korianderblaadjes
  • 4 el muntblaadjes, gehakt

Bereidingswijze gekaramelliseerde witlof met kip & abrikozen:

  1. Schep de kip om met de rozenharissa en laat de smaken ± 30 min. intrekken.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de witlof op hoge pit, bestrooi met poedersuiker en bedruppel met granaatappelsiroop.
  3. Voeg de kip toe en bak omscheppend mee.
  4. Voeg de abrikozen toe en roerbak mee tot alles goed heet en gaar is.
  5. Schep in een schaal, bestrooi met koriander, munt en rozenblaadjes en serveer met couscous.

Bereidingsduur gekaramelliseerde witlof met kip & abrikozen ± 20 min. + ± 30 min. marineren.

Ziet er goed uit! 

Meer recepten met witlof

Ben je een echte liefhebber van witlof? Dan zijn déze recepten ook echt iets voor jou:

Productie | Colette Beyne
Fotografie | Maarten van der Wal
Styling | Cindy Berg
Foodstyling | Cees van Asperen
Receptuur | Beanca de Goede

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-42. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons winnen? Stem dan snel hier.

Ook interessant