Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Geisha – Amsterdam

geisha-amsterdam.jpg

De drie zussen uit het Oosten.

Geisha is de langgekoesterde droom van de zusjes Dongmie, Meili en Meauw Wang, die jarenlang in het restaurant van hun ouders werkten. Toen dit pand in de Chinese buurt beschikbaar kwam, besloten ze ervoor te gaan.

Het interieur van Ronald Hooft is mysterieus met veel zwart en spiegels, maar in het cocktail- en loungegedeelte aanzienlijk bijzonderder dan in het ‘gewone’ restaurant. De champagnelounge is alleen voor gasten die –de naam zegt het al – bubbels drinken en apart willen zitten van de andere gasten. Die exclusiviteit is trouwens betrekkelijk, want je zit er wel in het oog; een ieder die zich naar het toilet begeeft, loopt letterlijk door de lounge heen.

Aan de ‘echte’ menukaart wordt nog hard gewerkt, maar op de voorlopige ‘try me out’-kaart staat genoeg bijzonders. De sashimi van zalm, zeebaars en blauwvintonijn (dat mag toch eigenlijk niet?) is boterzacht. De dim sum zijn gemaakt met niet voor de hand liggende ingrediënten als Iberico varkensvlees en truffel. De porties zijn niet groot, maar dat laat ruimte voor het Grand Dessert, met vijf volwaardige toetjes waaronder crème brûlée met kastanje en zeer verfijnd ijs van zwarte sesam.

Het merkenconcept is wel wat ver doorgevoerd met de ‘Piper Heidseck champagne lounge’ en ‘Piet Boon bronwaterflessen’, maar het draagt wel bij aan het kosmopolitisch karakter van Geisha.

Geisha
Prins Hendrikkade 106A
1011 AJ Amsterdam
020-6262410
www.restaurantgeisha.nl

Open voor diner: Ma | Di | Wo | Do | Vr | Za

Door: www.specialbite.com

Ook interessant