Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Tip van de Italianen: dít ingrediënt maakt jouw saus onweerstaanbaar

woman-stirring-food-in-cooking-pot-with-wooden-spoon.jpg

Sommige producten zijn natuurlijke smaakmakers. Ook dit product uit de Italiaanse keuken is er zo eentje. Elke saus, soep, stoofschotel of risotto wordt lekkerder als je dit geheime ingrediënt eraan toevoegt.

Natuurlijke smaakmaker voor soep en saus

Is de korst van je Parmezaanse kaas te hard geworden om deze nog te schaven of raspen? Gooi deze vanaf nu niet meer weg, maar bewaar de korstjes voortaan in de vriezer. Je haalt deze weer tevoorschijn zodra je bijvoorbeeld een bouillon maakt. Wie namelijk de korst van deze kaas (Parmigiano Reggiano, herkenbaar aan de bestempelde korst) aan zijn of haar gerecht toevoegt, wordt beloond met een heerlijke, aromatische soep.

Hoe dat zit? In de natuurlijke korst van deze kaas zit de smaak Umami, één van de vijf basissmaken naast zoet, zout, zuur en bitter. Dat is een hartige smaak die vaak in producten met veel glutamaat zit. Het toevoegen van de korst zorgt voor een verdieping van de smaak van je gerecht.

Wel even goed blijven roeren, zodat de korsten niet aan de bodem van de pan blijven plakken. En vis de korst er voor het serveren weer uit . Smakelijk eten!

Bron: Boodschappen, etenenzo.nl

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant