Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Geheime fastfood ingrediënten

geheime-fastfood-ingredienten.jpg

Wat voor rare producten zitten er in hamburgers, frikadellen en kipnuggets en andere snacks?

Soms is een vette snack ontzettend lekker! We willen je natuurlijk niet bang maken, maar fastfood bevat soms rare dingen. Wacht dacht je bijvoorbeeld van mensenhaar?

Eendenveren en mensenhaar
In de appeltaart van de McDonald’s zijn sporen van eendenveren gevonden. Eendenveren en menselijk haar bevatten veel aminozuur. Aminozuur wordt gebruikt om het deeg soepeler te maken. Chinese vrouwen zouden dit stofje verkopen aan chemische bedrijven.

Zand
Siliciumdioxide (ook wel bekend als zand) wordt gebruikt om glas, keramiek en cement te maken. Maar het wordt ook gebruikt als anti klontermiddel dat vaak wordt toegevoegd aan rundvlees en kip. Het zand zou gelukkig niet schadelijk zijn voor je gezondheid.

Conserveermiddelen uit aardolie (TBHQ)
Dit conserveermiddel wordt onder meer gemaakt van aardolie en zit vaak in huidverzorgingsproducten en harsproducten. McDonald’s gebruikt dit middel in veel producten, waaronder de kipnuggets. Vijf gram van het stofje schijnt dodelijk te zijn, en van één gram zou je al doodziek kunnen worden! Je zou overigens wel meer dan 11 kilo kipnuggets moeten eten om dit niveau te bereiken.

Hout
Houtpulp (cellulose) wordt in allerlei voedingsmiddelen gebruikt. Denk aan kaas, dressing, muffins en aardbeiensiroop. Cellulose wordt vaak gebruikt als vervanging voor olie of bloem, wat duurder is. Veel fastfoodketens voegen cellulose toe aan hun producten.

Plastic
Veel fastfood-eten, zelfs Franse Frietjes, bevat plastic. Het wordt namelijk vaak toegevoegd aan frituurolie, omdat het schuimvorming tegen gaat. Gelukkig gaat het maar om kleine sporen, en het is bewezen dat het niet slecht is voor onze gezondheid.

Restvlees
Restvlees, of ook wel separatorvlees, wordt vaak gebruikt voor frikadellen, kipnuggets, worst en hamburgers. De laatste stukjes vlees worden met behulp van een hogedrukmachine van de botten afgehaald. Om dit ‘vlees’ (het lijkt meestal meer op een soort roze slijm) smaak te geven worden veel chemische middelen toegevoegd.

Ook interessant