Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Met dit geheime ingrediënt wordt je roerei nóg lekkerder

roerei.jpg

Maak je graag roereieren voor je ontbijt of lunch? Groot gelijk: ze zijn lekker, makkelijk te bereiden én snel klaar. Met dit ingrediënt wordt je roerei nóg lekkerder.

Als je de eieren te lang roerbakt, kunnen ze rubberachtig worden en dat wil je natuurlijk niet! Maar er is een handige tip waarmee je je roereieren altijd lekker luchtig en romig kunt maken: gebruik bruiswater in plaats van melk.

Extra luchtig

Bruiswater is waarschijnlijk niet het eerste waaraan je denkt als je roereieren wilt bakken. Maar het werkt écht. Vervang de melk door bruiswater, en je eieren worden veel lekkerder. Hoe dat kan? De bubbels in het bruiswater zetten uit door verhitting, en daardoor worden de eieren extra luchtig.

Hoe maak je ze?

Het bereiden is eenvoudig: voor elke twee eieren voeg je één theelepel bruiswater toe. Breng op smaak met zout, peper en eventueel bieslook, meng goed door elkaar en bakken maar!

Bruiswater heeft geen smaak of geur, daarom doet het geen afbreuk aan de smaak van de eieren. Gebruik dan wel natuurlijk bruiswater en niet een variant met een smaakje. Anders eindig je met roereieren die naar citroen of bosbessen smaken. En dat klinkt dan weer niet zo lekker.

Bron | PureWow.com
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant