Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: gegrilde zeewolf met gemengde groenten

woman-holding-plate-of-grilled-fish-vegetables-outdoors.jpg

Ben je vandaag van plan om iets nieuws in de keuken te maken? Probeer dan eens deze gegrilde zeewolf met gemengde groenten. Dit heerlijk en tevens ook erg gezonde gerecht is makkelijker te maken dan je denkt.

Het onderstaande recept is voor 4 personen.

Benodigdheden gegrilde zeewolf met gemengde groenten:

  • 8 kleine vastkokende aardappelen
  • versgemalen zwarte peper, zout
  • 4 bosuitjes
  • 1 kleine, dunne aubergine, overlangs in vieren gesneden
  • 8 kleine tomaten
  • 1 rode ui, in dunne partjes
  • 1 bio citroen, in 8 partjes
  • ± 4 el milde olijfolie
  • 800 g zeewolffilet, in 4 stukken
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • basilicum, om te garneren

extra nodig: groentekorf en visrooster voor de barbecue

Bereidingswijze:

  1. Kook de aardappelen in licht gezouten water 10 min. voor.
  2. Verhit een barbecue of (plancha)grill voor. Giet de aardappelen af, laat kort uitdampen en pel ze.
  3. Bestrijk een groentekorf voor op de barbecue of de grillplaat met een lepel van de olie. Hussel de aardappelen, de groenten en de citroen om met 2 el van de olie en verdeel ze over de korf of plaat.
  4. Rooster het mengsel in 10-15 min. rondom lichtbruin en gaar. Keer alles regelmatig.
  5. Spoel de vis kort onder koud water en dep direct droog. Bestrijk de vis met de rest van de olie, bestrooi met de peterselie en maal er peper en zout naar smaak boven.
  6. Bestrijk een visrooster met olie en klem de vis ertussen.
  7. Gril de vis in 10-12 min. aan beide kanten lichtbruin en gaar.
  8. Schep het aardappel-groentemengsel op borden en leg de vis en de citroenpartjes erbij.
  9. Garneer met basilicum en serveer direct. 

Bereidingstijd: ± 40 min.

Beeld | Stock Food

Ook interessant