Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Gegrilde tonijn op spaghetti met rode pepertjes en basilicum

gegrilde-tonijn-op-spaghetti-met-rode-pepertjes-en-basilicum.jpg

Hoofgerecht: Een eenvoudige pasta met heerlijk rosé gegrilde yellowfin tonijn.

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 20 min

Benodigde hoeveelheden per persoon
125 gr verse spaghetti
2 zongedroogde tomaten in olie
1/2 spaanse rode peper
3 takjes BIO basilicum
1/2 tonijnfilet yellowfin

Heb je dit al in huis?
1 el olijfolie extra vierge (Italië)
1/2 teentje knoflook (Lautrec)
1 snufje zwarte peper (korrels Sarawak)
1 snufje keukenzout

Bereiding
1. Zet een pan met ruim water en wat zout op het vuur. Kook de spaghetti in 2-3 minuten beetgaar en giet daarna af.

2. Snijd de steel van de pepers en rol ze tussen de handen zodat de zaadjes eruitvallen. Snijd de pepers in dunne ringetjes. Hak de knoflook fijn en snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Haal de blaadjes van de basilicum. Fruit de knoflook, peper en tomaat ca. 2 minuten op laag vuur in weinig olie.

3. Schep het knoflookmengsel door de spaghetti. Halveer de tonijnmootjes, smeer ze in met olie en grill ze in de voorverwarmde grillpan op hoog vuur in ca. 2 minuten rosé. Bestrooi de tonijn met peper en zout.

4. Schep als laatste alle basilicum door de spaghetti en voeg royaal extra vergine olijfolie toe naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

Lekker makkelijk en vers: bestel de ingrediënten voor dit recept direct online bij Culinaire Versmarkt met onderstaande button.

Ook interessant